fiinin tarina

Fiini Naturally – kotimaista luonnonkosmetiikkaa jokaiselle.

Tämä on tarina joka sai alkunsa ystävyydestä ja yhteisistä arvoista.

Me tutustuimme toisiimme lukiossa 20 vuotta sitten. Yhteinen sävel ja ystävyys löytyi nopeasti, ja on jatkunut keskeytyksettä näihin päiviin saakka. Esikoistyttäremme syntyivät aikoinaan viiden viikon välein, ja samalla ikäerolla syntyivät myös nuoremmat tyttäremme. Lasten lisäksi yhteisinä mielenkiinnonkohteina läpi vuosien ovat olleet vanhojen talojemme remontoiminen, perinnerakentaminen, kaikenlainen käsillä tekeminen, luonto ja eläimet. Siksi ei ehkä olekaan yllätys, että luonnollisen kosmetiikan valmistaminen valikoitui sydämen asiaksemme.

Meillä molemmilla on herkkä iho, jolle on ollut vaikea löytää sopivia ihonhoitotuotteita. Heidi on oikeastaan aina käyttänyt ja myös valmistanut eläimilleen luonnonmukaisia hoitotuotteita, joiden reseptit ovat siirtyneet osittain vanhan kansan perimätietona. Essi puolestaan alkoi kehitellä itselleen omaa voidetta, koska kaupoista ei sopivaa löytynyt. Kehittelyn tuloksena löytyikin täysi napakymppi, joka sopi täydellisesti meille molemmille. Tuo voide on kaura-hunajavoiteemme, joka on nykyään yksi suosituimmista voiteistamme. Täydellisesti onnistunut tuotekokeilu innosti meidät tutkimaan tarkemmin luonnollisia raaka-aineita ja uppouduimme yhä syvemmälle luonnollisen kosmetiikan kiehtovaan maailmaan. Pikkuhiljaa lähipiiristä alkoi tulla enenevissä määrin kyselyjä, olisiko meillä jonkinlaista ratkaisua milloin mihinkin iho-ongelmaan. Jos ei ollut, me etsimme sellaisen!

Luonto on meille molemmille tärkeässä roolissa. Asumme toinen Kyrönjoen rannalla, toinen metsän reunalla Pohjanmaan lakeuksilla, jossa tuotetaan maailman puhtainta ruokaa. Pihasta pääsemme suoraan luontoon, ja ikkunoista näkyy vuodenaikojen mukaan vaihtuvat maisemat. Omassa kodinhoidossamme olemme jo pitkään käyttäneet mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia pesuaineita. Luonnollisena jatkumona kosmetiikalle kehittelimme omat saippuat, palashampoot, hiushuuhteet ja pyykkietikan. Tuotteemme ovat biohajoavia, eivätkä kuormita luontoa.

Jossain vaiheessa kypsyi ajatus lähteä kasvattamaan intohimoksi tulleesta luonnollisen kosmetiikan valmistamisesta yritystä ja uutta uraa. Alusta alkaen meille oli selvää, että emme halua lähteä lokeroimaan tuotteitamme minkään tietyn suuntauksen taakse, vaikka ekologisuus ja kemikaalittomuus meille itsellemme tärkeää onkin. Koemme jokaisen luonnonmukaisen valinnan olevan askel kohti puhtaampaa tulevaisuutta, riippumatta siitä onko ostopäätöksen takana harkittu halu ekologisuuteen vai vain tuotteen visuaalinen ilme. Vaikka tuotteidemme värimaailma kovin mustavalkoinen onkin, on monenlainen mustavalkoisuus ajatuksistamme karsiutunut iän ja elämänkokemuksen myötä. Fiinin tuotteet on tarkoitettu aivan kaikille!

Tule mukaan Fiini Naturallyn sisäpiiriin ja tilaa uutiskirje